CORONA VIRUS UPDATE


Vad är ett escape room?

Ett escape room är en unik upplevelse där spelarna blir inlåsta i ett rum och har 60 minuter på sig att ta sig ut genom att använda logiskt tänkande för att kunna lösa olika kluriga pussel.

Utöver detta kan man även spela spel som går ut på att lösa pussel och gåtor på samma sätt som i ett escape room men utan att bli inlåst.

Vi erbjuder även portabla escape rooms.

Hur många spel finns det?

Vi har åtta escape rooms och sju olika scenarier att välja mellan: Bunker, Zombie Lab, Zodiac Killer, 2 Livstids-rum, Tesla's Mystery, Mastermind och Coming Home. Coming Home är något annorlunda då det är en spellåda du behöver bryta dig in i istället för ett rum du behöver bryta dig ut ur.

Våra rum kan sammanlagt ta upp till 42 spelare samtidigt och spellådan upp till 5 spelare per låda.

Därtill har vi ett mobilt spel vid namn Final Exam. Detta spel kan ackommodera upp till 24 spelare över fyra lådor. Om du är en stor grupp som vill spela detta på plats i våra lokaler, kontakta gärna oss så ska vi se vad vi kan ordna (info@foxinabox.se).

Hur gör jag en bokning?

För att genomföra en bokning behöver ni gå till vår startsida eller klicka på "Boka nu". Välj sedan det rum ni är intresserade av att boka.

Väl på rummets sida kommer tillgängligheten visas veckovis, klicka på kalendern för att välja det datum ni är intresserade av att spela på.
Välj sedan antalet spelare. Avsluta bokningen genom att fylla i kontaktuppgifter samt betalningsinformation.

Om ni istället är intresserade av att boka fler rum rekommenderar vi att ni väljer "Boka Flera Rum" som alternativ istället. När ni klickar på denna funktion kan ni välja datum för att se tillgängligheten för en specifik dag. Välj de rum ni är intresserade av att boka och fyll i antalet spelare.

Efter bokning ni får ni en bekräftelse från oss via e-post. Om du inte får bekräftelsen måste du kontakta oss eftersom ett spel inte garanteras förrän du har mottagit bekräftelsemejlet.

Om du har frågor gällande din reservation är du välkommen att kontakta oss via telefon (070 979 61 31) eller e-post (info@foxinabox.se).

Vi tar inte emot bokningar via telefon eller via e-post

Hur mycket kostar det?

Pris per person varierar beroende datum och tid och om ni är tre spelare eller fler. För två spelare kostar det 800 SEK (200 SEK för coming home), för tre spelare eller fler kostar det 300 - 375 SEK (250-300 SEK för Coming Home)

Studenter får 20% studentrabatt mot uppvisande av giltigt student-ID vid betalning på plats, OBS kan inte användas i kombination med med andra erbjudanden eller vouchers.

Håll utkik på våra sociala medier för rabatter och erbjudanden under högtider och evenemang!

Betalningsmetoder och deposition

Du kan välja mellan att betala på nätet, på plats, med faktura, med en en LiveIt-kod, eller en voucher som köpts från oss.

Om du väljer att betala "On the Spot" krävs en deposition på 300 SEK/rum. Ett giltigt kredit- eller betalkort krävs för detta. Avgiften dras av från det totala beloppet som ska betalas på plats.

Denna kostnad är reserverad på kortet och dras 48 timmar före spelstart. Detta innebär att du kan göra ändringar i din bokning, inklusive avbokning, utan att depositionen dras.

Notera att vi inte accepterar American Express. Fakturor skickas ut månaden efter att ni har spelat och vi kommer att se till att fakturan återspeglar den faktiska antalet spelare som deltagit.

För att betala med en voucher, välj "Betala på plats" och lägg till voucher-koden i fältet "Rabattkod". Klicka sedan på "Check" för att aktivera din voucher.

Avbokning, ombokning och återbetalning

Bokningar kan avbokas eller ombokas upp till 48 timmar innan ditt spel startar. Vänligen kontakta oss via e-post (info@foxinabox.se) så att vi kan hjälpa dig med detta samt genomföra en återbetalning, om detta behövs.

Inom 48 timmar till det att ditt spel börjar är du välkommen att göra ändringar i din bokning, detta inkluderar till exempel att minskat antalet spelare. Vid ändringar inom 48 timmar genereras ett värdebevis till samma värde för användning vid framtida bokning. Vänligen kontakta oss via e-post (info@foxinabox.se) så att vi kan hjälpa dig.
Depositionen (300 SEK/rum) kommer att behållas om spel avbokas eller ombokas samma dag som spelet tar plats.

Vi har dfull förståelse för att ombokningar eller avbokningar kan ske på grund av den rådande pandemin. Spel som avbokas med anledning av sjukdomsfall (inom 48 timmar) är berättigade en värdekod eller återbetalning (mer än 48 timmar) innan erat bokade spel.
Depositionen kommer behållas om spelen avbokas eller ombokas med mindre än fyra timmar innan spelets start.

Gruppstorlek

Rummen är anpassade för grupper om maximalt sex spelare och minst två spelare.
I vissa fall kan vi göra undantag och låta sju personer spela i ett rum, detta är dock inget vi rekommenderar. Om du har speciella önskemål kan du kontakta oss.

Om ni är en större grupp som vill spela flera rum kan ni reservera dessa genom att boka via knappen "Boka flera rum samtidigt" på bokningssidan. Detta gör bokningsprocessen för mer än ett rum mycket smidigare både för er och för oss! Eftersom priserna är per person kommer detta bokningsalternativ inte ändra det totala priset så länge ni är minst tre spelare i varje rum.

Ni kan även boka Life Sentence: Head to Head och spela upp till 12 personer i två identiska rum

Åldersgräns

Åldrarna 10 år och äldre rekommenderas, men alla är förstås välkomna att spela!

Om man är under 15 år behöver en vuxen närvara vid ankomst och avfärd, vuxna behöver dock inte delta i spelet. Detta är för att vi behöver ha någon att kontakta om något mot förmodan skulle hända.

Vissa rum passar bättre för yngre spelare. Till exempel skulle vi inte föreslå att ni bokar Zodiac Killer, Tesla's Mystery, eller Bunker för någon som är 7 år eller yngre. Kontakta oss via telefon (070 - 979 61 31) eller mejl (info@foxinabox.se) för mer information om vilket rum som passar vilka åldrar bäst!

Barn under 7 år spelar gratis.

Vilket språk är rummen på?

Alla våra rum är på engelska då vi främst är ett engelsktalande företag.

Om en svensktalande anställd är närvarande kan introduktionen göras på svenska, men detta kan inte garanteras.

Observera att även med en introduktion på svenska kommer alla pussel i rummet fortfarande mestadels att vara på engelska.

Tider och scheman

Mån - Tor: 12:30 - 23:00

Fre - Sön: 9:30 - 23:00

Se till att vara på plats minst 15 minuter innan er bokning.

Spelen börjar alltid vid den angivna tiden. Om gruppen blir försenad ställs bokningen in och om enstaka spelare blir sena börjar spelet utan dessa spelare.

Alla spel är 60 minuter långa.

Tillgänglighet och speciella behov

Vår lokal har två våningar som båda är rullstolsanpassade. Våra escape rooms ligger på källarvåningen och det finns både hiss och ramp för att ta sig dit. Maxkapaciteten för hissen är 225 kg, elrullstolar kan väga mer än detta så kontrollera gärna totalvikten innan erat spel.

De rum som är bäst anpassade för rullstol är Bunker, Mastermind, och Coming Home.

Om ni tror att en spelare skulle ha svårt att genomföra vissa moment på egen hand eller om ni har frågor gällande speciella behov är ni välkomna at kontakta oss på info@foxinabox.se så kommer vi fram till något tillsammans.

Gravida kan spela i våra rum då de inte är fysiskt utmanande.

Om ni vill ha råd för vilket rum som passar för just er grupp går det bra att kontakta oss.

Presentkort

Om du letar efter en unik julklapp, födelsedagspresent eller rolig överraskning är ett presentkort från oss ett solklart alternativ! Presentkort är giltiga i 12 månader efter inköpsdatum. Gå till "Presentkort/Värdebevis" på vår hemsida, välj önskad summa och fyll i formuläret.

Vilket rum ska jag välja?

Det bästa svaret på detta är alltid att välja det rum vars tema du tycker om mest!

Om du är ute efter ett mer familjevänligt rum eller ett rum för barn att spela själva rekommenderar vi Mastermind, Life Sentence, eller Bunker.

Zodiac Killer och Zombie Lab är, trots namnen, inte så läskiga men kan vara lite för mycket för känsliga spelare (notera att vi inte har skådespelare i våra escape rooms).

Hur pass svåra är rumen?

Svårighetsgraden för varje rum är subjektiv, men generellt sätt bedöms rummen på följande vis:

Mastermind 2/5
Coming Home 3/5
Life Sentence 3/5
Zombie Lab 3/5
Bunker 4/5
Zodiac Killer 4/5
Tesla's Mystery 5/5

Varje rum är bedömt i jämförelse med våra andra rum.

Team Building

Att spela ett escape room är ett utmärkt val för team building! Lagen måste samarbeta samt använda logik och kreativitet för att lösa pussel. Med våra sju rum kan vi tillgodose 42 personer samtidigt.

Om ni är en större grupp har vi en perfekt bärbar lösning för er!
Final Exam är vårat portabla escape room. Vi tar det roliga till ditt kontor, konferensrum, eller evenemang! Vid bokning av Final Exam ingår transport av spelet samt personal för att installera och leda. Spelet kan anpassas till behov och man kan köra upp till fyra matcher samtidigt med högst sex personer per lag.

Bygg på eran kommunikation och teamwork för att se vem som kan få den snabbaste tiden för dagen!

Om du är en del av HR-avdelningen på din arbetsplats har du möjlighet att sitta med våra spelledare och observera spelet; ett bra sätt att få insikt i lagdynamikerna som uppstår.

För mer information, vänligen maila info@foxinabox.se

Virtuellt Escape Room

Eftersom social distansering fortfarande är en prioritet erbjuder vi nu virtuella spel som kan spelas från säkerheten och komforten av ditt egna hem! Läs mer under fliken "Våra rum" och scrolla sedan ner till "Våra virtuella rum".