CORONA VIRUS UPDATE


Vad är en Room Escape upplevelse?

En room escape upplevelse är en typ av live event där deltagarna blir inlåsta i ett rum eller har ett uppdrag att fullfölja och måste utföra logiska och kluriga pussel och uppdrag, hitta ledtrådar och samarbeta för att vinna sitt spel på inom en tidsram på 60 minuter.

Hur många spel finns det?

Vi har 8 escape rooms och 7 olika scenarier att välja mellan: Bunker, Zombie Lab, Zodiac Killer, 2 Livstids-rum, Tesla's Mystery, Mastermind och Coming Home. Coming Home är något annorlunda då det är en spelkista du behöver bryta dig in i istället för ett rum du behöver bryta dig ut ur. Våra rum kan sammanlagt ta upp till 42 spelare samtidigt och spelkistan upp till 5 spelare per låda. Därtill har vi ett mobilt spel vid namn Final Exam. Detta spel kan ackommodera upp till 24 spelare över fyra lådor. Om du är en stor grupp som vill spela detta på plats i våra lokaler, kontakta gärna oss så ska vi se vad vi kan ordna.

Hur gör jag en bokning?

För att genomföra en bokning gå till vår startsida eller klicka på boka nu. Välj sedan det rum/scenario ni är intresserade av att boka. Väl på rummets sida kommer tillgängligheten visas veckovis, klicka på kalendern för att välja det datum ni är intresserade av att spela på. Välj sedan antalet spelare som ni beräknas att bli. Färdigställ bokningen genom att fylla i era uppgifter samt betalningsinformationen för de sätt ni väljer. Om ni istället är intresserade av att boka fler rum eller ett specifikt datum för ert besök rekommenderar vi att ni väljer "Boka Flera Rum" som alternativ istället. När ni klickar på denna funktion kommer dagens datum upp och alla tillgängliga tider, välj datum för att se vår tillgänglighet för den dag ni vill besöka oss på. Välj de rum ni är intresserade av att boka, markera de antalet spelare ni beräknas att bli genom att markera antalet spelare för varje rum. När du bokar får du en bekräftelse från vårt system. Den här e-postmeddelandet innehåller information om tid och datum för din bokning. Om du inte får det här e-postmeddelandet måste du kontakta vår plats, eftersom du kanske inte helt har reserverat rummet. Ett spel garanteras inte förrän du får bekräftelsemail. Om du har frågor om reservationer är du välkommen att kontakta oss. Vi kan inte ta bokningar via telefon eller via e-post.

Hur mycket kostar det?

Priser per person ändras efter datum och tid om du är 3 spelare eller mer, för 2 spelare kostar priset 800 kr. Vi erbjuder en studentrabatt på 20% om du visar ett giltigt student-ID när du betalar på plats. Håll utkik på våra sociala medier för rabatter och erbjudanden under högtider och evenemang.

Betalningsmetoder och deposition

Du kan välja att antingen betala allt på nätet, betala på plats, med faktura, använda en LiveIt-kod eller en voucher som köpts från oss. Om du väljer att betala "On the Spot" krävs en deposition på 300 kr per bokat rum. Ett giltigt kredit- eller betalkort krävs för detta, var god notera att vi inte accepterar American Express. Avgiften dras av från det totala beloppet som ska betalas på plats. Denna kostnad är reserverad på kortet och dras endast 48 timmar före spelstart. Detta gör att du kan göra ändringar i din bokning, inklusive avbokning, utan att ha dragit in depositionen. Fakturor skickas ut månaden efter att ni har spelat, och vi kommer att se till att fakturan återspeglar den faktiska antalet spelare som deltagit. För att använda kupongen som betalning, välj "Betal på plats" och lägg till kupongkoden i fältet "Rabattkod" och klicka på "Check" för att aktivera kupongen.

Avbokning, ombokning och återbetalning

Bokningar kan avbokas eller ombokas upp till 48 timmar innan ditt spel startar. Vänligen kontakta oss via e-post (info@foxinabox.se) så att vi kan hjälpa dig med detta samt genomföra en återbetalning, om detta behövs. Inom 48 timmar till det att ditt spel börjar är du välkommen att göra ändringar i din bokning, detta inkluderar ett minskat antal av spelare. Vid eventuella ändringar inom 48 timmar genereras ett värdebevis till samma värde för användning vid framtida bokning. Vänligen kontakta oss via e-post (info@foxinabox.se) så att vi kan hjälpa dig. Depositionen (300 sek per rum) kommer att behållas om spel avbokas eller ombokas samma dag som spelet är. Vänligen notera att vi har förståelse för att ombokningar eller avbokningar kan ske på grund av den rådande pandemin. Spel som avbokas med anledning av sjukdomsfall (inom 48 timmar) är berättigade en värdekod eller återbetalning (mer än 48 timmar) innan ert bokade spel. Depositionen kommer behållas om spelen avbokas eller ombokas med mindre än fyra (4) timmar innan spelets start.

Gruppstorlek

Rummen är gjorda för att passa grupper på 6 spelare. Minsta antal är 2 spelare. I vissa fall kan vi göra undantag och låta 7 personer delta i ett rum, det är inget vi rekommenderar, eftersom det kan bli lite trångt och eran upplevelse i rummet kan minska, men det är möjligt på begäran. Om du behöver göra en reservation för fler än 6 personer kan du använda alternativet för flera bokningar. Detta gör att du kan välja mer än ett rum i taget samtidigt som du endast kan skriva in din bokningsinformation en gång. Detta gör bokningsprocessen för mer än ett rum mycket enklare och snabbare.

Åldersgräns

Åldrarna 10 och äldre rekommenderas, men alla är välkomna att komma spela. Barn under 7 spelar gratis. Ålder 14 och under kräver att en vuxen är närvarande vid ankomst och när de lämnar, personen behöver inte delta i spelet, men vi behöver kunna någon att kontakta om något händer. Vissa rum passar bättre för yngre spelare. Till exempel skulle vi inte föreslå att ni bokar Zodiac Killer för någon som är 7 år.

Vilket språk är det i rummen?

Alla våra rum, inklusive introduktionerna, presenteras på engelska. Om en svensktalande anställd är närvarande kan introduktionen göras på svenska, men detta är inte garanterat. Observera, även med svenska instruktioner och introduktion, kommer det faktiska spelet i rummet fortfarande att vara på engelska.

Tider och scheman

Vi öppnar 12:30 på vardagar och 9:30 på helger och stänger 23:00 alla dagar. Vänligen anländ 15 minuter före den angivna tiden på bokningssidan för en introduktion. Spelen börjar vid den tid som anges på bokningssidan, och om du inte är i tid börjar spelet utan er. Vi har ett schema att behålla, så tiderna på webbplatsen satt i sten. Ett spel tar högst 60 minuter och hela besöket tar högst 90 minuter. Ni kommer också att få information om detta i eran bokningsbekräftelse.

Tillgänglighet och speciella behov

Vår lokal på Sveavägen är rullstolsanpassad. Escape rummen ligger i källaren och det finns hissar och ramp för att ta sig ner. Hissarna har dock en maxkapasitet på 225 kg. Elrullstolar kan väga mer än detta så kontrollera gärna totalvikten innan ert spel. De rum som är bäst anpassade för spel i rullstol är Bunker, Mastermind och Coming Home. De flesta av våra rum är utformade med puzzel som kräver två personers samarbete och behov av att kunna utföra något tillsammans. Om en deltagare har svårt att genomföra vissa moment på egen hand och ni har frågor om det går att spela något av våra rum kontakta gärna oss så kan vi svara mer ingående på era frågor. Gravida kvinnor kan också fullt ut njuta av våra spel eftersom de inte är fysiskt utmanande, men om ni vill ha råd för vilket rum som blir bäst för er grupp går det bra att kontakta oss så hjälper vi er mer än gärna. Det finns också platser i rummen om en lagmedlem behöver vila ett tag.

Presentkort

En unik present till jul, födelsedag eller bara för att överraska någon? En Fox in a Box voucher är svaret. Presentkort är giltiga i 12 månader efter inköpsdatum. Gå till "Presentkort/Värdebevis"- fliken på vår hemsida, välj önskad summa och fyll i formuläret.

Team Building

En Room Escape-upplevelse är ett utmärkt val för en Team Building upplevelse. Lagen måste samarbeta, använda logik och kreativitet för att lösa pussel. Om du är del av HR-avdelningen så kan ni sitta med våra spelledare och observera spelet vilket ger insikter i lag dynamik. Med våra 7 rum på två närliggande platser kan vi tillgodose 42 personer per spel för en tidslucka. Om ni är en större grupp, har vi en perfekt bärbar lösning för er. Final Exam är vårt portabla Room Escape; vi tar roligt till ditt kontor, konferensrum eller evenemang! Vi kan transportera spelet överallt i Stockholm, och bidrar med personal för att installera och driva spelen. Erfarenheten kan anpassas till dina behov och vi kan köra upp till 4 matcher samtidigt, med högst 6 personer per lag. Lag kommer att behöva lösa en mängd olika pussel och avväpna en bomb innan tiden går ut! Bygg på era kommunikations- och teamwork färdigheter för att se vem som kan få den snabbaste tiden för dagen. För mer information, vänligen maila event@foxinabox.se

Virtuellt Escape Room

Med social distansering fortfarande en prioritet erbjuder vi nu virtuella spel som du kan spela från säkerheten och komforten av ditt egna hem! Läs mer här: https://foxinabox.se/se/virtuellt-escape-room/l-61